Házi kürtőskalács recept recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 10 dkg margarin
- 1db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dkg só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő vagy egy csomag porélesztő
- 0,5 l tej
- 1 citrom reszelt héja
- fahéj, dió, cukor a forgatáshoz
Elkészítése:
Az élesztőt, pici cukorral langyos tejbe felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük.
Az élesztős tejet hozzá adva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45 – 50 percig pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5-cm széles csíkokra vágjuk.
Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást és két vége alá legyen hajtva. A tészta külsejét is megolajozzuk és jól meghempergetjük cukorba. Aranybarnára sütjük.
Még melegen cukrozatlan dióba, vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is, vagy csoki)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

