Házi kürtőskalács recept recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 10 dkg margarin
- 1db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő vagy egy csomag porélesztő
- 0,5 l tej
- 1 citrom reszelt héja
- fahéj, dió, cukor a forgatáshoz
Elkészítése:
Az élesztőt, pici cukorral langyos tejbe felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük.
Az élesztős tejet hozzá adva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45 – 50 percig pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5-cm széles csíkokra vágjuk.
Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást és két vége alá legyen hajtva. A tészta külsejét is megolajozzuk és jól meghempergetjük cukorba. Aranybarnára sütjük.
Még melegen cukrozatlan dióba, vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is, vagy csoki)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »