Házi hamburger zsemle recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet beleteszem egy edénybe és egy kis fészket csinálok bele és abba teszem a cukrot és az élesztőt belemorzsolom és ráöntöm a langyos tejet. Mikor már felfutott az élesztő hozzáadom még a többi alapanyagot és én kézzel bedagasztom , de ha van gép azzal is lehet.A bedagasztott tésztát duplájára hagyom kelni, meleg helyen. Mikor már jó a tészta akkor lisztezett munkapadon egy hengeralakot csinálok belőle és elosztom 10 egyenlő részre, de ha nagyobbat vagy kisebbet szeretnénk akkor olyan darabokra kell osztani.
A kezemmel kis cipókat formázok és olajjal kikent tepsibe teszem, ott is hagyom kb fél órát pihenni. A tetejét egy felvert tojással megkenem, hogy szép aranyszínű legyen. Mikor ez is megvan mehet az előmelegített sütőbe és pár perc alatt megsütjük. Mikor megsült kivesszük a sütőből és én megszoktam egy darabka vajjal kenni a tetejét, mert így fényesebb és puhább marad. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »