Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi hamburger zsemle recept

Házi hamburger zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl langyos tej
    • 2 ek cukor
    • 1 tk só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl natúr joghurt
    • 60 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 2 ek olaj
    • egy kevés margarin

    Elkészítése:

    A lisztet beleteszem egy edénybe és egy kis fészket csinálok bele és abba teszem a cukrot és az élesztőt belemorzsolom és ráöntöm a langyos tejet. Mikor már felfutott az élesztő hozzáadom még a többi alapanyagot és én kézzel bedagasztom , de ha van gép azzal is lehet.A bedagasztott tésztát duplájára hagyom kelni, meleg helyen. Mikor már jó a tészta akkor lisztezett munkapadon egy hengeralakot csinálok belőle és elosztom 10 egyenlő részre, de ha nagyobbat vagy kisebbet szeretnénk akkor olyan darabokra kell osztani.

    A kezemmel kis cipókat formázok és olajjal kikent tepsibe teszem, ott is hagyom kb fél órát pihenni. A tetejét egy felvert tojással megkenem, hogy szép aranyszínű legyen. Mikor ez is megvan mehet az előmelegített sütőbe és pár perc alatt megsütjük. Mikor megsült kivesszük a sütőből és én megszoktam egy darabka vajjal kenni a tetejét, mert így fényesebb és puhább marad. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá