Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Háromsajtos-tarjás pennerakottas recept

Háromsajtos-tarjás pennerakottas
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg penne tészta
    • 15 dkg füstölt-főtt tarja
    • 2 dl tejszín
    • 1 tömlős sajtkrém (100g, zöldfűszeres)
    • 10 dkg trappista sajt
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 0,5 kk só

    Elkészítése:

    A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.

    A tarját apró kockára vágjuk.

    A tejszínt egy tálba felmelegítjük, belenyomjuk a sajtkrémet.

    Ha az is felolvadt, a tésztával és a tarjával összekeverjük.

    A füstölt sajtot, valamint a trappista sajt felét belereszeljük, meghintjük egy kevés sóval és alaposan átforgatjuk.

    Egy közepes hőálló tálba vagy tepsibe öntjük.

    A maradék reszelt sajttal megszórjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, hogy a sajt szép barnára piruljon a tetején.

    Melegen, azonnal kínáljuk.

    Tipp:

    Ismét egy hűtőtakarításból született tésztafogás lett ma az ebéd. Maradék sajtok, sajtkrém, egy darabka tarja, egy kis doboz tejszín és némi tollhegy tészta. Egyszerű, laktató, jó sajtos és a ropogós teteje alatt krémes finomság lapul. Tulajdonképpen bármilyen maradék sonkából, felvágottból elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá