Háromsajtos-tarjás pennerakottas recept

Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 2 dl tejszín
- 1 tömlős sajtkrém (100g, zöldfűszeres)
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 0,5 kk só
Elkészítése:
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A tarját apró kockára vágjuk.
A tejszínt egy tálba felmelegítjük, belenyomjuk a sajtkrémet.
Ha az is felolvadt, a tésztával és a tarjával összekeverjük.
A füstölt sajtot, valamint a trappista sajt felét belereszeljük, meghintjük egy kevés sóval és alaposan átforgatjuk.
Egy közepes hőálló tálba vagy tepsibe öntjük.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, hogy a sajt szép barnára piruljon a tetején.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ismét egy hűtőtakarításból született tésztafogás lett ma az ebéd. Maradék sajtok, sajtkrém, egy darabka tarja, egy kis doboz tejszín és némi tollhegy tészta. Egyszerű, laktató, jó sajtos és a ropogós teteje alatt krémes finomság lapul. Tulajdonképpen bármilyen maradék sonkából, felvágottból elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »