Háromsajtos-tarjás pennerakottas recept

Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 2 dl tejszín
- 1 tömlős sajtkrém (100g, zöldfűszeres)
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 0,5 kk só
Elkészítése:
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A tarját apró kockára vágjuk.
A tejszínt egy tálba felmelegítjük, belenyomjuk a sajtkrémet.
Ha az is felolvadt, a tésztával és a tarjával összekeverjük.
A füstölt sajtot, valamint a trappista sajt felét belereszeljük, meghintjük egy kevés sóval és alaposan átforgatjuk.
Egy közepes hőálló tálba vagy tepsibe öntjük.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, hogy a sajt szép barnára piruljon a tetején.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ismét egy hűtőtakarításból született tésztafogás lett ma az ebéd. Maradék sajtok, sajtkrém, egy darabka tarja, egy kis doboz tejszín és némi tollhegy tészta. Egyszerű, laktató, jó sajtos és a ropogós teteje alatt krémes finomság lapul. Tulajdonképpen bármilyen maradék sonkából, felvágottból elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »