Háromsajtos-tarjás pennerakottas

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Háromsajtos-tarjás pennerakottas

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne tészta
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja
  • 2 dl tejszín
  • 1 tömlős sajtkrém (100g, zöldfűszeres)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 0,5 kk só

Elkészítése:

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.

A tarját apró kockára vágjuk.

A tejszínt egy tálba felmelegítjük, belenyomjuk a sajtkrémet.

Ha az is felolvadt, a tésztával és a tarjával összekeverjük.

A füstölt sajtot, valamint a trappista sajt felét belereszeljük, meghintjük egy kevés sóval és alaposan átforgatjuk.

Egy közepes hőálló tálba vagy tepsibe öntjük.

A maradék reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, hogy a sajt szép barnára piruljon a tetején.

Melegen, azonnal kínáljuk.

Tipp:

Ismét egy hűtőtakarításból született tésztafogás lett ma az ebéd. Maradék sajtok, sajtkrém, egy darabka tarja, egy kis doboz tejszín és némi tollhegy tészta. Egyszerű, laktató, jó sajtos és a ropogós teteje alatt krémes finomság lapul. Tulajdonképpen bármilyen maradék sonkából, felvágottból elkészíthető.