Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A tarját apró kockára vágjuk.
A tejszínt egy tálba felmelegítjük, belenyomjuk a sajtkrémet.
Ha az is felolvadt, a tésztával és a tarjával összekeverjük.
A füstölt sajtot, valamint a trappista sajt felét belereszeljük, meghintjük egy kevés sóval és alaposan átforgatjuk.
Egy közepes hőálló tálba vagy tepsibe öntjük.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, hogy a sajt szép barnára piruljon a tetején.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Ismét egy hűtőtakarításból született tésztafogás lett ma az ebéd. Maradék sajtok, sajtkrém, egy darabka tarja, egy kis doboz tejszín és némi tollhegy tészta. Egyszerű, laktató, jó sajtos és a ropogós teteje alatt krémes finomság lapul. Tulajdonképpen bármilyen maradék sonkából, felvágottból elkészíthető.