Hamis bolognai recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg párizsi
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb paradicsom konzerv
- 1 kisebb szál répa
- 1 kis szelet zeller
- friss vagy szárított bazsalikom, kevés rozmaring, hogy kicsit intenzívebb íze legyen, hús híján ;)
- olaj
- só
- cukor
Elkészítése:
Kockára vágjuk a hagymát, és kevés olajon megdinszteljük, a kockára vágott répával és zellerrel együtt.
Ezután beleöntjük a paradicsomszószt és felöntjük langyos vízzel, hogy kellemes állagot kapjunk, se túl sűrű, se túl híg ne legyen.
Beletesszük a zöld fűszereket, sót, cukrot, saját szájíz szerinti arányban és összefőzzük.
A zöldségeket ne főzzük szét!
Mikor a szósz elkészült, az előzőleg kockákra vágott párizsi is mehet bele. Ezután, már csak pár percig főzzük.
Mielőtt elzárjuk kóstoljuk, szükséges-e még fűszerezni, majd a sós, olajos vízben kifőtt, lecsepegett spagettivel forrón tálalhatjuk.
Bármilyen sajttal kínálhatjuk.
Naná, hogy reszelni való sajtból is kifogytunk, így lapka sajt került rá de így is ízletes lett! ;)
Gyors, olcsó, egyszerű egytálétel!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »