Hamis bolognai recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg párizsi
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb paradicsom konzerv
- 1 kisebb szál répa
- 1 kis szelet zeller
- friss vagy szárított bazsalikom, kevés rozmaring, hogy kicsit intenzívebb íze legyen, hús híján ;)
- olaj
- só
- cukor
Elkészítése:
Kockára vágjuk a hagymát, és kevés olajon megdinszteljük, a kockára vágott répával és zellerrel együtt.
Ezután beleöntjük a paradicsomszószt és felöntjük langyos vízzel, hogy kellemes állagot kapjunk, se túl sűrű, se túl híg ne legyen.
Beletesszük a zöld fűszereket, sót, cukrot, saját szájíz szerinti arányban és összefőzzük.
A zöldségeket ne főzzük szét!
Mikor a szósz elkészült, az előzőleg kockákra vágott párizsi is mehet bele. Ezután, már csak pár percig főzzük.
Mielőtt elzárjuk kóstoljuk, szükséges-e még fűszerezni, majd a sós, olajos vízben kifőtt, lecsepegett spagettivel forrón tálalhatjuk.
Bármilyen sajttal kínálhatjuk.
Naná, hogy reszelni való sajtból is kifogytunk, így lapka sajt került rá de így is ízletes lett! ;)
Gyors, olcsó, egyszerű egytálétel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

