Hamis bolognai recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg párizsi
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb paradicsom konzerv
- 1 kisebb szál répa
- 1 kis szelet zeller
- friss vagy szárított bazsalikom, kevés rozmaring, hogy kicsit intenzívebb íze legyen, hús híján ;)
- olaj
- só
- cukor
Elkészítése:
Kockára vágjuk a hagymát, és kevés olajon megdinszteljük, a kockára vágott répával és zellerrel együtt.
Ezután beleöntjük a paradicsomszószt és felöntjük langyos vízzel, hogy kellemes állagot kapjunk, se túl sűrű, se túl híg ne legyen.
Beletesszük a zöld fűszereket, sót, cukrot, saját szájíz szerinti arányban és összefőzzük.
A zöldségeket ne főzzük szét!
Mikor a szósz elkészült, az előzőleg kockákra vágott párizsi is mehet bele. Ezután, már csak pár percig főzzük.
Mielőtt elzárjuk kóstoljuk, szükséges-e még fűszerezni, majd a sós, olajos vízben kifőtt, lecsepegett spagettivel forrón tálalhatjuk.
Bármilyen sajttal kínálhatjuk.
Naná, hogy reszelni való sajtból is kifogytunk, így lapka sajt került rá de így is ízletes lett! ;)
Gyors, olcsó, egyszerű egytálétel!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »