Gyors réteslapok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 300 g sima liszt
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g tejföl (20%)
Rántás:
- 100 g zsír
- 100 g liszt
- 1 ek ecet
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. A kész tésztát fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával.
A rántás készítése: a 100 g lisztet kikeverjük a 100 g langyos zsírral és az ecettel – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit, és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a zsír.
A tekercset 2 részre vágjuk, és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Szélére tesszük a tölteléket, és feltekerjük.
Tetejét olajjal megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés) kb. 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
A gyors réteslapok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

