Gyors réteslapok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 300 g sima liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 200 g tejföl (20%)

Rántás:

  • 100 g zsír
  • 100 g liszt
  • 1 ek ecet

Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. A kész tésztát fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával.

A rántás készítése: a 100 g lisztet kikeverjük a 100 g langyos zsírral és az ecettel – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit, és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a zsír.

A tekercset 2 részre vágjuk, és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Szélére tesszük a tölteléket, és feltekerjük.

Tetejét olajjal megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés) kb. 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.