Gyors lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g liszt (fele-fele sima és teljes kiőrlésű liszt)
- 450 g fehér joghurt
- 1 csomag élesztő (10 g porélesztő)
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 tk só
- 500 ml langyos víz
A lángos lekenéséhez:
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- 3 ek víz
Elkészítése:
Kevés langyos vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vízben felkevert tojásokat, sót, a feloldott élesztőt és annyi vizet hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Mindezt alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát 12-14 részre osztjuk és egy olajozott tányéron egyenként kinyújtjuk. Forró olajban mindkét oldalán kisütjük és megkenjük a zúzott fokhagyma, olaj, víz és só keverékével. Ízlés szerint reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.
Tipp:
Ez az adag 4 nagyon éhes embernek vagy 6 kevésbé éhes embernek elég. Én csak simán szeretem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

