Gyors lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 800 g liszt (fele-fele sima és teljes kiőrlésű liszt)
- 450 g fehér joghurt
- 1 csomag élesztő (10 g porélesztő)
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
- 500 ml langyos víz
A lángos lekenéséhez:
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- 3 ek víz
Elkészítése:
Kevés langyos vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vízben felkevert tojásokat, sót, a feloldott élesztőt és annyi vizet hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Mindezt alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát 12-14 részre osztjuk és egy olajozott tányéron egyenként kinyújtjuk. Forró olajban mindkét oldalán kisütjük és megkenjük a zúzott fokhagyma, olaj, víz és só keverékével. Ízlés szerint reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.
Tipp:
Ez az adag 4 nagyon éhes embernek vagy 6 kevésbé éhes embernek elég. Én csak simán szeretem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »