Gyors lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g liszt (fele-fele sima és teljes kiőrlésű liszt)
- 450 g fehér joghurt
- 1 csomag élesztő (10 g porélesztő)
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 tk só
- 500 ml langyos víz
A lángos lekenéséhez:
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- 3 ek víz
Elkészítése:
Kevés langyos vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vízben felkevert tojásokat, sót, a feloldott élesztőt és annyi vizet hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Mindezt alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát 12-14 részre osztjuk és egy olajozott tányéron egyenként kinyújtjuk. Forró olajban mindkét oldalán kisütjük és megkenjük a zúzott fokhagyma, olaj, víz és só keverékével. Ízlés szerint reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.
Tipp:
Ez az adag 4 nagyon éhes embernek vagy 6 kevésbé éhes embernek elég. Én csak simán szeretem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

