Gyors húsos lepény recept
Hozzávalók:
- 30 dkg leveles tészta
- 35-40 dkg darált hús
- 1 fej (lila) hagyma
- 1gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só,bors
- 1dl tej vagy főzőtejszín
Elkészítése:
A tésztát nyújtsuk ki,tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe,170 fokon süssük elő 15 perc alatt.A kétféle hagymát felaprítjuk ,az olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a húst,fűszerezzük és lefedve puhára pároljuk.A lisztet összekeverjük a tejjel/vagy tejszínnel/,hozzáöntjük a húshoz és még 5 percig hagyjuk főni.Utána az egészet eloszlatjuk a tésztalapon és rátesszük a felszeletelt paradicsomot. Egy másik tésztalappal befedjük és 180 fokon 20perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


