Gyors húsos lepény recept

Hozzávalók:
- 30 dkg leveles tészta
- 35-40 dkg darált hús
- 1 fej (lila) hagyma
- 1gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só,bors
- 1dl tej vagy főzőtejszín
Elkészítése:
A tésztát nyújtsuk ki,tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe,170 fokon süssük elő 15 perc alatt.A kétféle hagymát felaprítjuk ,az olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a húst,fűszerezzük és lefedve puhára pároljuk.A lisztet összekeverjük a tejjel/vagy tejszínnel/,hozzáöntjük a húshoz és még 5 percig hagyjuk főni.Utána az egészet eloszlatjuk a tésztalapon és rátesszük a felszeletelt paradicsomot. Egy másik tésztalappal befedjük és 180 fokon 20perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »