Gyors focaccia sonkával recept

Hozzávalók:
- 500 g sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 150 ml tej
- 120 ml langyos víz
- 0,5 tk só
- szeletelt sonka
- reszelt sajt
- bazsalikom
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, az olívaolajat, hozzáadjuk a tejet és a vizet. Sima tésztává gyúrjuk, és 4 részre osztjuk.
A részekből 24 cm köröket sodrunk ki. Egy nagyobb palacsintasütőt kikenünk olívaolajjal, és az egyik tésztát ráfektetjük. Ízlés szerint megtöltjük sonkával, megszórjuk reszelt sajttal, és meghintjük bazsalikommal. A másik tésztával betakarjuk, a széleit jól összedolgozzuk. Kicsi lángon sütjük kb. 7-8 percet mindkét oldalán.
Ugyanígy készítjük el a második focacciát is. Még forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »