Grízes tészta szederlekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg metélt tészta
- 0,5 bögre búzadara
- 5 dkg vaj
- só
- lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, és lecsepegtetjük.
A búzadarát egy akkora lábasban, amibe a tészta is bele fog férni, aranybarnára pirítjuk. Amikor megpirult, beledobjuk a vajat, elkeverjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a dara megdagad.
Ezután hozzákeverjük a kifőtt tésztát.
Lekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »