Grízes tészta szederlekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg metélt tészta
- 0,5 bögre búzadara
- 5 dkg vaj
- só
- lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, és lecsepegtetjük.
A búzadarát egy akkora lábasban, amibe a tészta is bele fog férni, aranybarnára pirítjuk. Amikor megpirult, beledobjuk a vajat, elkeverjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a dara megdagad.
Ezután hozzákeverjük a kifőtt tésztát.
Lekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »