Grízes tészta recept

Hozzávalók 1 bögre= 2,5 dl:
- 1/2 kg száraz tészta
- só
- kevés étolaj
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre víz, enyhén sózva
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőztem, csap alatt leöblítettem.
A vizet leráztam róla, kicsi étolajat tettem rá, majd összekevertem.
1 bögre vizet enyhén sózva felforraltam.
1 ek. étolajon a darát kissé megpirítottam (inkább csak felmelegítettem), a lobogó vízzel felöntöttem, összekevertem.
A lángot lekapcsoltam, fedővel lefedtem és az alatt megduzzadt.
Szétkevertem és a tésztával összekevertem
Tipp:
Én lekvárral, férjem savanyúsággal fogyasztotta.
Ritkán készítek, inkább jobban csak uborka érés idején.
Nagyon szeretem tejfölös uborka salival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »