Grízes tészta recept

Hozzávalók 1 bögre= 2,5 dl:
- 1/2 kg száraz tészta
- só
- kevés étolaj
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre víz, enyhén sózva
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőztem, csap alatt leöblítettem.
A vizet leráztam róla, kicsi étolajat tettem rá, majd összekevertem.
1 bögre vizet enyhén sózva felforraltam.
1 ek. étolajon a darát kissé megpirítottam (inkább csak felmelegítettem), a lobogó vízzel felöntöttem, összekevertem.
A lángot lekapcsoltam, fedővel lefedtem és az alatt megduzzadt.
Szétkevertem és a tésztával összekevertem
Tipp:
Én lekvárral, férjem savanyúsággal fogyasztotta.
Ritkán készítek, inkább jobban csak uborka érés idején.
Nagyon szeretem tejfölös uborka salival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »