Grízes tészta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt
- 1 pohár búzadara
- 3/4 pohár víz
- 1 kanál zsír
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
Egy másik fazékban a zsíron aranybarnára pirítjuk a grízt, majd ráöntjük a vizet. Addig pirítjuk amíg a vizet teljesen felszívja a gríz és újra morzsás állagú lesz.
Ezután hozzáadjuk a kifőtt tésztát és letakarva pihentetjük. Porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »