Grízes tészta recept

Hozzávalók:
- 500 g széles metélt
- 15 dkg búzadara
- fél liter forró víz
- cukor,lekvár
- olaj
Elkészítése:
Sós vízben kifőzzük a tésztát, leöntjük a vizet és félre rakjuk.Kevés olajon megpirítjuk a búzadarát amíg arany barna nem lesz(lassan pirul de amikor már kezd vigyázni kell vele mert megéghet), majd kicsit félre tesszük és a forró vizet ráöntjük(vigyázni kell mert amikor rá öntjük a vizet a forró gőz megégetheti a kezünket) és összekeverjük és hagyjuk dagadni, majd utána összekeverjük a tésztával. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »