Görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve recept

Hozzávalók:
- 1 csomag óriáskagyló- tészta
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagy tál spenót
- 250 g feta sajt
- 250 g tejföl
- gyros fűszerkeverék
- extra szűz olívaolaj
- fokhagyma (1 fej)
- 1 db szerecsendió
- só
- bors
- margarin
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és közepes nagyságú darabokra feldaraboljuk. (annyi db legyen amennyi kagylótészta van!). A spenótot egyenként megmossuk, és apróra daráljuk.( szára ne legyen benne!). A tésztát kifőzzük (megsózzuk) majd megcsináljuk az öntetet.
Az öntet: a darabolt spenótot összekeverjük a tejföllel, majd jól összekeverjük.
Elkészítjük a csirke pácát: a gyros fűszerkeveréket beleszórjuk olivaolajba és fokhagymát szórunk bele. A pácot egy bögrében összekeverjük.
Befejezés: a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a bögre pácba és a kifőtt tésztába helyezzük.
Ezután a “kagylókat” a kimargarinozott tepsibe tesszük és megtöltjük spenótos öntettel. A tetjére egy szelet feta sajtot teszünk. A tepsire sűrűn helyezett kagylókat alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon puhára sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük amíg a kagylók teteje megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »