Gombás csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ek (gm) lisztkeverék
- 40 dkg barna csiperke
- 0,5 dl worchester szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg (lm) vaj
- 0,5 citrom frissen facsart leve
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg (gm) tészta
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemellet ketté vágjuk, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjunk. Kicsit megklopfoljuk, majd megforgatjuk a sózott, borsozott lisztben, és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Oldalanként kb. 4-4 perc.)
Ha a hús szépen megpirult, kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsiradékba beleöntjük a szeletekre vágott gombát – én nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni – és szépen lepirítjuk.
Ha a gomba már kezd pirulni, hozzáadjuk a worchester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet, és összefőzzük.
A kifőtt tésztára ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, meglocsoljuk a gombás raguval, és forrón kínáljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

