Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirke recept

Gombás csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 2 ek (gm) lisztkeverék
    • 40 dkg barna csiperke
    • 0,5 dl worchester szósz
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg (lm) vaj
    • 0,5 citrom frissen facsart leve
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 szál újhagyma
    • 20 dkg (gm) tészta
    • ízlés szerint só és frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet ketté vágjuk, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjunk. Kicsit megklopfoljuk, majd megforgatjuk a sózott, borsozott lisztben, és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Oldalanként kb. 4-4 perc.)

    Ha a hús szépen megpirult, kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsiradékba beleöntjük a szeletekre vágott gombát – én nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni – és szépen lepirítjuk.

    Ha a gomba már kezd pirulni, hozzáadjuk a worchester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet, és összefőzzük.

    A kifőtt tésztára ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, meglocsoljuk a gombás raguval, és forrón kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá