Gombás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek (gm) lisztkeverék
  • 40 dkg barna csiperke
  • 0,5 dl worchester szósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg (lm) vaj
  • 0,5 citrom frissen facsart leve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg (gm) tészta
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkemellet ketté vágjuk, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjunk. Kicsit megklopfoljuk, majd megforgatjuk a sózott, borsozott lisztben, és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Oldalanként kb. 4-4 perc.)

Ha a hús szépen megpirult, kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsiradékba beleöntjük a szeletekre vágott gombát – én nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni – és szépen lepirítjuk.

Ha a gomba már kezd pirulni, hozzáadjuk a worchester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet, és összefőzzük.

A kifőtt tésztára ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, meglocsoljuk a gombás raguval, és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat!