Gombás-borsós ragu recept

Hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 marék zsenge cukorborsó
- 1 üveg gomba
- 1 ek. liszt
- egy nagy csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- tészta
- sajt
Elkészítése:
A cukorborsót pici vízzel kis lángon megpároljuk, amikor már teljesen megpuhult sóval, borssal fűszerezzük.
A főzőtejszínt a liszttel kikeverjük majd a borsóra öntjük, lassan felforraljuk. A gombát, az összetört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. 1-2 percig forraljuk, míg a tejszín kissé besűrűsödik.
Tálalásnál a kifőzött tésztára halmozzuk, reszelt sajttal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »