Gombás-borsós ragu recept

Hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 marék zsenge cukorborsó
- 1 üveg gomba
- 1 ek. liszt
- egy nagy csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- tészta
- sajt
Elkészítése:
A cukorborsót pici vízzel kis lángon megpároljuk, amikor már teljesen megpuhult sóval, borssal fűszerezzük.
A főzőtejszínt a liszttel kikeverjük majd a borsóra öntjük, lassan felforraljuk. A gombát, az összetört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. 1-2 percig forraljuk, míg a tejszín kissé besűrűsödik.
Tálalásnál a kifőzött tésztára halmozzuk, reszelt sajttal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »