Gazdaságos tepsis pizza recept

Hozzávalók két tepsi pizza tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl. tej
- 1 ek só
- 1 tk cukor
- 4 ek olaj
- 1dl fehérbor
- víz.
Öntethez:
- fél liter paradicsomszósz (papírdobozos)
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk oregano
- 2 tk ételízesítő
- 1 ek cukor, vagy szorbit
- 1 ek vörösborecet, vagy kevesebb ételecet
- 2 tk Oliva olaj
Feltétnek:
Reszelt sajt, kolbász, sonka, karikára vágott hagyma, szárított paradicsom, bab, olíva bogyó, halkonzerv vagy bármi más, ízlésetek szerint. Ha sonkát tesztek rá, vágjátok apróra, mert sütéskor felpenderedhet!
Elkészítése:
A lisztből kiveszünk egy kis maréknyit, a többit egy keverőtálba tesszük és a közepébe mélyedést csinálunk. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kevés cukorral. A felfutott élesztőt a mélyedésbe öntjük, majd oldalról ráhúzzuk a lisztet. Rászórjuk a sót, ráöntjük a bort és az étolajat. Én ősszel napon szárítottam paradicsomot, amit fokhagymás olajban tettem el, így az került bele. Ha nincs, jó a napraforgóolaj is.
Szükség szerint egy kevés vizet öntünk rá, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a kezünktől. Konyharuhával letakarva fél órán át kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Újabb 30 perc kelesztés következik.
A kenyértésztánál egy picit lazább tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett tepsibe tesszük, úgy hogy kihúzzuk a tepsi méretére. Ha nem sikerül, nyújthatjuk is a tésztát.
A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a fűszereket, majd jól összekeverjük. A tésztát megkenjük a szósszal, majd ízlés szerint rakunk rá feltétet és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben fél óra alatt 200 fokon megsütjük.
Sztori: Ha kiszámoljátok, az egész kijön 1000Ft-ból, a feltétekkel együtt! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »