Gazdaságos tepsis pizza recept

Hozzávalók két tepsi pizza tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl. tej
- 1 ek só
- 1 tk cukor
- 4 ek olaj
- 1dl fehérbor
- víz.
Öntethez:
- fél liter paradicsomszósz (papírdobozos)
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk oregano
- 2 tk ételízesítő
- 1 ek cukor, vagy szorbit
- 1 ek vörösborecet, vagy kevesebb ételecet
- 2 tk Oliva olaj
Feltétnek:
Reszelt sajt, kolbász, sonka, karikára vágott hagyma, szárított paradicsom, bab, olíva bogyó, halkonzerv vagy bármi más, ízlésetek szerint. Ha sonkát tesztek rá, vágjátok apróra, mert sütéskor felpenderedhet!
Elkészítése:
A lisztből kiveszünk egy kis maréknyit, a többit egy keverőtálba tesszük és a közepébe mélyedést csinálunk. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kevés cukorral. A felfutott élesztőt a mélyedésbe öntjük, majd oldalról ráhúzzuk a lisztet. Rászórjuk a sót, ráöntjük a bort és az étolajat. Én ősszel napon szárítottam paradicsomot, amit fokhagymás olajban tettem el, így az került bele. Ha nincs, jó a napraforgóolaj is.
Szükség szerint egy kevés vizet öntünk rá, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a kezünktől. Konyharuhával letakarva fél órán át kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Újabb 30 perc kelesztés következik.
A kenyértésztánál egy picit lazább tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett tepsibe tesszük, úgy hogy kihúzzuk a tepsi méretére. Ha nem sikerül, nyújthatjuk is a tésztát.
A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a fűszereket, majd jól összekeverjük. A tésztát megkenjük a szósszal, majd ízlés szerint rakunk rá feltétet és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben fél óra alatt 200 fokon megsütjük.
Sztori: Ha kiszámoljátok, az egész kijön 1000Ft-ból, a feltétekkel együtt! Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »