Gazdaságos tepsis pizza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók két tepsi pizza tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl. tej
  • 1 ek só
  • 1 tk cukor
  • 4 ek olaj
  • 1dl fehérbor
  • víz.

Öntethez:

  • fél liter paradicsomszósz (papírdobozos)
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk oregano
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 ek cukor, vagy szorbit
  • 1 ek vörösborecet, vagy kevesebb ételecet
  • 2 tk Oliva olaj

Feltétnek:
Reszelt sajt, kolbász, sonka, karikára vágott hagyma, szárított paradicsom, bab, olíva bogyó, halkonzerv vagy bármi más, ízlésetek szerint. Ha sonkát tesztek rá, vágjátok apróra, mert sütéskor felpenderedhet!

Elkészítése:

A lisztből kiveszünk egy kis maréknyit, a többit egy keverőtálba tesszük és a közepébe mélyedést csinálunk. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kevés cukorral. A felfutott élesztőt a mélyedésbe öntjük, majd oldalról ráhúzzuk a lisztet. Rászórjuk a sót, ráöntjük a bort és az étolajat. Én ősszel napon szárítottam paradicsomot, amit fokhagymás olajban tettem el, így az került bele. Ha nincs, jó a napraforgóolaj is.

Szükség szerint egy kevés vizet öntünk rá, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a kezünktől. Konyharuhával letakarva fél órán át kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Újabb 30 perc kelesztés következik.

A kenyértésztánál egy picit lazább tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett tepsibe tesszük, úgy hogy kihúzzuk a tepsi méretére. Ha nem sikerül, nyújthatjuk is a tésztát.

A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a fűszereket, majd jól összekeverjük. A tésztát megkenjük a szósszal, majd ízlés szerint rakunk rá feltétet és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben fél óra alatt 200 fokon megsütjük.

Sztori: Ha kiszámoljátok, az egész kijön 1000Ft-ból, a feltétekkel együtt! Jó étvágyat!