Garnélás spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg konyhakész rák
- 1 salotta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 koktél paradicsom
- 1 dl fehér száraz bor
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 6 bazsalikomlevél
- só
- bors
- csipet chili
- 15 dkg spagetti
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, felaprított salotta hagymát. Egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre, majd a koktélparadicsommal további egy perces pirítás, végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe, és további egy percet pirítjuk.
Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, ha újra forr, kész a tejszínes rák.
A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal.
Tipp:
Én mindig konyhakész rákot veszek.
A garnélás spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »