Garnélás spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg konyhakész rák
- 1 salotta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 koktél paradicsom
- 1 dl fehér száraz bor
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 6 bazsalikomlevél
- só
- bors
- csipet chili
- 15 dkg spagetti
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, felaprított salotta hagymát. Egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre, majd a koktélparadicsommal további egy perces pirítás, végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe, és további egy percet pirítjuk.
Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, ha újra forr, kész a tejszínes rák.
A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal.
Tipp:
Én mindig konyhakész rákot veszek.
A garnélás spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »