Garnélás spagetti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg konyhakész rák
- 1 salotta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 koktél paradicsom
- 1 dl fehér száraz bor
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 6 bazsalikomlevél
- só
- bors
- csipet chili
- 15 dkg spagetti
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, felaprított salotta hagymát. Egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre, majd a koktélparadicsommal további egy perces pirítás, végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe, és további egy percet pirítjuk.
Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, ha újra forr, kész a tejszínes rák.
A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal.
Tipp:
Én mindig konyhakész rákot veszek.
A garnélás spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

