Almás túrós galuska mákos bundában recept
Hozzávalók:
- 25dkg túró
- 2 szikkadt szemle
- 3 nem túl leves alma
- 4-5 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5dkg vaj/margarin
Mákos bundához:
- 10-12 dkg darált mák
- 8-10 dkg porcukor
Elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk a vajban. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, tojást és jól összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A zsemlét, túrót és az almát elkeverjük egymással. Fél órát pihentetjük a masszát, majd utána forró, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. A galuskákat porcukros-darált mákba forgatjuk és még melegen tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

