Almás túrós galuska mákos bundában recept

Hozzávalók:
- 25dkg túró
- 2 szikkadt szemle
- 3 nem túl leves alma
- 4-5 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5dkg vaj/margarin
Mákos bundához:
- 10-12 dkg darált mák
- 8-10 dkg porcukor
Elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk a vajban. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, tojást és jól összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A zsemlét, túrót és az almát elkeverjük egymással. Fél órát pihentetjük a masszát, majd utána forró, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. A galuskákat porcukros-darált mákba forgatjuk és még melegen tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »