Füstölt, fűszeres makrélasaláta almával, joghurtos öntettel recept

Hozzávalók:
- 10 dkg száraz tészta (nálam Farfalle)
- 10 dkg füstölt, fűszeres makrélafilé
- 1 nagyobb alma
- 2,5-3 dl natúr joghurt
- 1 tk ecetes reszelt torma
- 1-2 tk méz
- 1-2 tk citromlé
- pici reszelt citromhéj
- só
- bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, megöntözzük egy pici olajjal.
A joghurtot sűrű szövésű szűrőn, vagy konyharuhán keresztül lecsepegtetjük. A joghurt mennyisége attól függ, mennyire krémes, vagy épp nedves a joghurt, amit vettünk.
Az almát megmossuk, negyedelve a magházat eltávolítjuk, és vékony szeletekre, majd a szeleteket csíkokra vágjuk. A citromból kevés levet csepegtetünk az almára.
Miután a joghurt lecsepegett, a visszamaradt krémes, sűrű joghurthoz keverünk először csak fél kiskanálnyi tormát és egy pici mézet, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és egy kevés citromhéjat reszelünk bele.
Megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk még hozzá a tormából és a mézből, míg egy nagyon kellemesen csípős-édes mártást kapunk.
A kifőtt tésztát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott almát, jól összekeverjük a joghurtos öntettel, és a végén hozzádaraboljuk, csak úgy a kezünkkel a makrélafilét. Így ha esetleg szálkába botlunk, el is tudjuk távolítani. Kissé összeforgatjuk, és tálaljuk.
A füstölt, fűszeres makrélasaláta almával, joghurtos öntettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »