Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, megöntözzük egy pici olajjal.
A joghurtot sűrű szövésű szűrőn, vagy konyharuhán keresztül lecsepegtetjük. A joghurt mennyisége attól függ, mennyire krémes, vagy épp nedves a joghurt, amit vettünk.
Az almát megmossuk, negyedelve a magházat eltávolítjuk, és vékony szeletekre, majd a szeleteket csíkokra vágjuk. A citromból kevés levet csepegtetünk az almára.
Miután a joghurt lecsepegett, a visszamaradt krémes, sűrű joghurthoz keverünk először csak fél kiskanálnyi tormát és egy pici mézet, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és egy kevés citromhéjat reszelünk bele.
Megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk még hozzá a tormából és a mézből, míg egy nagyon kellemesen csípős-édes mártást kapunk.
A kifőtt tésztát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott almát, jól összekeverjük a joghurtos öntettel, és a végén hozzádaraboljuk, csak úgy a kezünkkel a makrélafilét. Így ha esetleg szálkába botlunk, el is tudjuk távolítani. Kissé összeforgatjuk, és tálaljuk.