Farfalle arabiata recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg farfalle /nyakkendő,masni /tészta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- ½ dl olíva olaj
- 6-8 db friss paradicsom
- só
- 1-2 db chili paprika
- őrölt fekete bors
- olíva bogyó
- cukor ízlés szerint
- petrezselyem zöld
Előkészítés: A tésztát kifőzzük, leöblítjük. Ha friss paradicsomot használunk, akkor pár pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját és kockákra vágjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk.
Elkészítés: A fokhagymát az olívaolajon pár pillanatig pirítjuk, majd hozzá adjuk a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és a chili paprikával. 20-30 percig kevergetve pároljuk, és hozzáadjuk az olívabogyót/szeletelve vagy egészben/. Végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és átforrósítjuk. A tálalásnál szórhatunk rá petrezselyem zöldet vagy reszelt sajtot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

