Farfalle arabiata recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg farfalle /nyakkendő,masni /tészta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- ½ dl olíva olaj
- 6-8 db friss paradicsom
- só
- 1-2 db chili paprika
- őrölt fekete bors
- olíva bogyó
- cukor ízlés szerint
- petrezselyem zöld
Előkészítés: A tésztát kifőzzük, leöblítjük. Ha friss paradicsomot használunk, akkor pár pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját és kockákra vágjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk.
Elkészítés: A fokhagymát az olívaolajon pár pillanatig pirítjuk, majd hozzá adjuk a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és a chili paprikával. 20-30 percig kevergetve pároljuk, és hozzáadjuk az olívabogyót/szeletelve vagy egészben/. Végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és átforrósítjuk. A tálalásnál szórhatunk rá petrezselyem zöldet vagy reszelt sajtot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »