Fahéjas tekercs recept

Hozzávalók:
- 250 g túró
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 5 ek olaj
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 50 ml tej
Töltelék:
- 4 ek olaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek fahéj
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, majd lekenjük olajjal.
A porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tehetünk apróra vágott gyümölcsöt is a tésztára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »