Fahéjas tekercs recept
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 5 ek olaj
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 50 ml tej
Töltelék:
- 4 ek olaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek fahéj
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, majd lekenjük olajjal.
A porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tehetünk apróra vágott gyümölcsöt is a tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

