Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas tekercs recept

Fahéjas tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g túró
    • 100 g cukor
    • 1 csipet só
    • 5 ek olaj
    • 250 g liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 50 ml tej

    Töltelék:

    • 4 ek olaj
    • 4 ek porcukor
    • 2 ek fahéj

    Elkészítése:

    A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük.

    Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, majd lekenjük olajjal.

    A porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Tehetünk apróra vágott gyümölcsöt is a tésztára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá