Fahéjas tekercs recept

Hozzávalók:
- 250 g túró
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 5 ek olaj
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 50 ml tej
Töltelék:
- 4 ek olaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek fahéj
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, majd lekenjük olajjal.
A porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tehetünk apróra vágott gyümölcsöt is a tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »