Fahéjas tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas tekercs

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 100 g cukor
  • 1 csipet só
  • 5 ek olaj
  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 50 ml tej

Töltelék:

  • 4 ek olaj
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek fahéj

Elkészítése:

A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük.

Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, majd lekenjük olajjal.

A porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Tehetünk apróra vágott gyümölcsöt is a tésztára.