Extra magyaros pizza pompos tésztából recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 ek joghurt
- 2 ek kacsa vagy libazsír
- 2 db kisebb burgonya
- 2 tk só
- 2 dl langyos víz
- 1 kk kristálycukor
A kenéshez:
- 3 dl pizza szósz
A feltéthez:
- 20 dkg bacon
- 30 dkg sonka
- 2 szál paraszt kolbász
- 3 db paradicsom
- 15 dkg gomba
- 2 db piros színű kápia paprika
- 2 db hegyes erős paprika
- 2 fej lila hagyma
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A kolbászt, paprikákat, lila hagymát, paradicsomot karikákra a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
Megkenjük a pizza szósszal, rápakoljuk a feltéteket: kolbászt, sonkát, lila hagymát, gombát, paprikákat,/ az egyik felére csípőset a másikra piros kápia paprikát tettem / paradicsomot, bacon csíkokat és végül a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!