Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extra magyaros pizza pompos tésztából recept

Extra magyaros pizza pompos tésztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek joghurt
    • 2 ek kacsa vagy libazsír
    • 2 db kisebb burgonya
    • 2 tk só
    • 2 dl langyos víz
    • 1 kk kristálycukor

    A kenéshez:

    • 3 dl pizza szósz

    A feltéthez:

    • 20 dkg bacon
    • 30 dkg sonka
    • 2 szál paraszt kolbász
    • 3 db paradicsom
    • 15 dkg gomba
    • 2 db piros színű kápia paprika
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 2 fej lila hagyma
    • 25 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.

    Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A kolbászt, paprikákat, lila hagymát, paradicsomot karikákra a sonkát vékony csíkokra vágjuk.

    A sajtot lereszeljük. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.

    Megkenjük a pizza szósszal, rápakoljuk a feltéteket: kolbászt, sonkát, lila hagymát, gombát, paprikákat,/ az egyik felére csípőset a másikra piros kápia paprikát tettem / paradicsomot, bacon csíkokat és végül a reszelt sajtot.

    Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá