Tiroli kocka recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fodros nagy kocka tészta
- 30 dkg túró
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- rum
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 8 dkg vaj
A tepsi kikenéséhez:
- vaj
- hintéshez:
- kristálycukor
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük.
A mazsolát rumban megáztatjuk.
A tojás sárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és a mazsolát, majd a tojásfehérjék kemény habját óvatosan bele forgatjuk.
Hozzátesszük a tésztát és belemorzsoljuk a túrót,jól összekeverjük,megvajazott és kristálycukorral megszórt tepsiben,előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Forrón vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »