Grízes tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 500 g széles metélt
- 15 dkg búzadara
- fél liter forró víz
- cukor,lekvár
- olaj
Elkészítése:
Sós vízben kifőzzük a tésztát, leöntjük a vizet és félre rakjuk.Kevés olajon megpirítjuk a búzadarát amíg arany barna nem lesz(lassan pirul de amikor már kezd vigyázni kell vele mert megéghet), majd kicsit félre tesszük és a forró vizet ráöntjük(vigyázni kell mert amikor rá öntjük a vizet a forró gőz megégetheti a kezünket) és összekeverjük és hagyjuk dagadni, majd utána összekeverjük a tésztával. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.