Grízes tészta recept

Hozzávalók:
- 500 g széles metélt
- 15 dkg búzadara
- fél liter forró víz
- cukor,lekvár
- olaj
Elkészítése:
Sós vízben kifőzzük a tésztát, leöntjük a vizet és félre rakjuk.Kevés olajon megpirítjuk a búzadarát amíg arany barna nem lesz(lassan pirul de amikor már kezd vigyázni kell vele mert megéghet), majd kicsit félre tesszük és a forró vizet ráöntjük(vigyázni kell mert amikor rá öntjük a vizet a forró gőz megégetheti a kezünket) és összekeverjük és hagyjuk dagadni, majd utána összekeverjük a tésztával. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »