Debrecenis spagetti recept

Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti tészta
- 4 db debreceni
Öntethez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek finomliszt
- 1 mk pirospaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 1 tk olaszos fűszersó
- pici cukor
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kolbászt 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a közepén átfúrjuk a spagetti tésztát úgy, hogy a debreceni a közepére kerüljön.
(5-6 darabot fogtam össze, a kés élezőnkkel fúrtam át, és így dugtam át rajta a spagettit. Ha virsliből készítjük,azt nem kell fúrni,könnyen át lehet dugni a tésztát.)
Egy nagy, széles lábasba tegyünk fel vizet forrni, egy kis sót szórjunk bele, és főzzük ki a spagettis kolbászokat.
Egyenként, óvatosan szedjük ki, és folyó víz alatt öblítsük le.
Tányérokra szedjük, és az öntettel meglocsoljuk.
Öntet készítés:
Az olajon a lisztet megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, majd a paradicsomlével. Fűszerezzük és összefőzzük.
A debrecenis spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »