Debrecenis spagetti recept
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti tészta
- 4 db debreceni
Öntethez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek finomliszt
- 1 mk pirospaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 1 tk olaszos fűszersó
- pici cukor
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kolbászt 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a közepén átfúrjuk a spagetti tésztát úgy, hogy a debreceni a közepére kerüljön.
(5-6 darabot fogtam össze, a kés élezőnkkel fúrtam át, és így dugtam át rajta a spagettit. Ha virsliből készítjük,azt nem kell fúrni,könnyen át lehet dugni a tésztát.)
Egy nagy, széles lábasba tegyünk fel vizet forrni, egy kis sót szórjunk bele, és főzzük ki a spagettis kolbászokat.
Egyenként, óvatosan szedjük ki, és folyó víz alatt öblítsük le.
Tányérokra szedjük, és az öntettel meglocsoljuk.
Öntet készítés:
Az olajon a lisztet megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, majd a paradicsomlével. Fűszerezzük és összefőzzük.
A debrecenis spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

