Darás tészta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tészta (kocka,fodros,széles metélt)
- 2 dl búzadara
- 3 dl víz
- 1 ek olaj a pirításhoz
- baracklekvár és porcukor
Elkészítése:
Elsőként kifőzzük a tésztát lobogó, sós vízben pár csepp olajjal (csomagoláson feltüntetett ideig ).
Ezután kezdjük pirítani a búzadarát egy evőkanál olajon, folyamatosan kevergetve, mert nagyon könnyen odaég és keserű lesz. Ha már kellőképp megpirult, adjuk hozzá a forró vizet, és addig kevergetjük együtt, amíg fel nem szívja azt.
Ezután vegyük le a tűzről, és dolgozzuk össze a tésztával.
Aki édesen szereti öntsön rá jó adag lekvárt, majd szórja meg a tetejét porcukorral.Nem igazán diétás étel :) Sós ízek kedvelői, sóval, borssal és savanyúsággal fogyaszthatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »