Darás tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta (kocka,fodros,széles metélt)
- 2 dl búzadara
- 3 dl víz
- 1 ek olaj a pirításhoz
- baracklekvár és porcukor
Elkészítése:
Elsőként kifőzzük a tésztát lobogó, sós vízben pár csepp olajjal (csomagoláson feltüntetett ideig ).
Ezután kezdjük pirítani a búzadarát egy evőkanál olajon, folyamatosan kevergetve, mert nagyon könnyen odaég és keserű lesz. Ha már kellőképp megpirult, adjuk hozzá a forró vizet, és addig kevergetjük együtt, amíg fel nem szívja azt.
Ezután vegyük le a tűzről, és dolgozzuk össze a tésztával.
Aki édesen szereti öntsön rá jó adag lekvárt, majd szórja meg a tetejét porcukorral.Nem igazán diétás étel :) Sós ízek kedvelői, sóval, borssal és savanyúsággal fogyaszthatják.
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.