Csőben sült brokkolis tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 15-20 dkg tészta
- 10 dkg sajt
- 3 dkg vaj
Besamelmártáshoz:
- 6 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl tejszín
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízbe főzzük pár perc alatt puhára. Ezután szűrjük le, és csepegtessük alaposan le.
A tésztát szintén főzzük puhára enyhén sós vízbe, majd csepegtessük ezt is alaposan le. (Arra figyeljünk nehogy túlfőzzük a tésztát!)
A besamelmártáshoz hevítsünk fel 4 dkg vajat, majd szórjuk rá a a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. (Óvatosan, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen!)
Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet, és keverjük hozzá a tojássárgát. Addig keverjük, hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ezután keverjük hozzá a maradék vajat, és a tejszínt, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy sima, selymes állagú mártást kapjunk.
A megfőtt tésztát és a brokkolit tegyük bele egy nagyobb tálba, majd öntsük rá az elkészült besamelmártást. Ezután óvatosan forgassuk össze.
Egy sütőformát (v. tepsit) kenjünk ki alaposan vajjal, majd öntsük bele a mártással összekevert brokkolis tésztát. Ezután reszeljünk rá ízlés szerint sajtot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, amíg a sajt ráolvad, és szép világos színt kap.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


