Csirkés-sajtos spagetti recept
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti tészta
- 4-5 dkg vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csirkemellfilé
- só
- frissen őrölt bors
- 20 dkg krémsajt (ömlesztett tömlős sajt)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd a felhevített vaj-olaj keveréken fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük sóval és őrölt borssal, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a sajtot és a tejszínt, valamint a felaprított petrezselyemzöld felét és kis lángon pároljuk néhány percig.
Végül beleforgatjuk és átmelegítjük benne a leszűrt tésztát.
Tálaláskor a tetejét meghintjük a maradék petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

