Csirkemelles rakott penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs (500 gramm) zöldséges penne tészta
- 0,5 kg csirkemell
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- só
- őrölt bors
- majoránna
- őrölt paprika
- 0,5 liter főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 1 nagy tejföl (400 g)
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.
A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.
A zsírt egy serpenyőben felhevítjük. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, majoránnával és őrölt paprikával ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és 10 percig főzzük lassú lángon. 2 ek tejfölt 1 ek liszttel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tejszínes húshoz. Összefőzzük, majd levesszük a tűzről.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beletesszük a tészta felét, ráöntjük a húsos ragut, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejére rákenjük a maradék tejfölt és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Egy evőkanál zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a csirkemellet, fehéredésig átforgatjuk, fűszerezzük. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, majd 10 percig főzzük lassú lángon, ekkor belekeverjük a már előre elkészített lisztes habarást (1-2 ek tejfölben kikeverjük az 1ek lisztet), majd 1-2 perc után lezárjuk, ha már összesűrűsödött.
Tipp:
Bármilyen tésztával elkészíthetjük.