Csirkehúsos orsótészta alla puttanesca recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg puttanesca fűszerkeverék
- 10 dkg vaj
- 1 egész csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 5 dl főzőtejszín
- 10 dkg trappista sajt (reszelve)
- 50 dkg száraztészta (orsó)
Elkészítése:
A fűszerkeveréket öntsük fel 2-2,5 dl forró vízzel, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen felszívódik.
Ekkor hozzáadjuk a vajat, és pár percet pirítjuk az egészet.
A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. A tejszínbe belereszeljük a sajtot, elkeverjük és hozzáadjuk a fűszerkeveréket is. Az egészet ráöntjük a húsra, és 15-20 percig kevergetve főzzük.
Közben a tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Elkeverjük egy kis olívaolajjal, majd hozzáadjuk a tejszínes húsos szószt.
Tálaláskor reszelt sajttal (parmezan, pecorino) megszórjuk.
Tipp:
A fűszerkeverék összetevői: paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, piros paprika, bazsalikom, olajbogyó, kapribogyó, édes paprika, só, chili
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

