Csirkehúsos orsótészta alla puttanesca recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg puttanesca fűszerkeverék
- 10 dkg vaj
- 1 egész csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 5 dl főzőtejszín
- 10 dkg trappista sajt (reszelve)
- 50 dkg száraztészta (orsó)
Elkészítése:
A fűszerkeveréket öntsük fel 2-2,5 dl forró vízzel, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen felszívódik.
Ekkor hozzáadjuk a vajat, és pár percet pirítjuk az egészet.
A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. A tejszínbe belereszeljük a sajtot, elkeverjük és hozzáadjuk a fűszerkeveréket is. Az egészet ráöntjük a húsra, és 15-20 percig kevergetve főzzük.
Közben a tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Elkeverjük egy kis olívaolajjal, majd hozzáadjuk a tejszínes húsos szószt.
Tálaláskor reszelt sajttal (parmezan, pecorino) megszórjuk.
Tipp:
A fűszerkeverék összetevői: paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, piros paprika, bazsalikom, olajbogyó, kapribogyó, édes paprika, só, chili
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »