Csípős spagetti dióval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g spagetti (teljes kiörlésű lisztből)
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g gyömbér
- 100 g dió
- 1⁄2 tk csilipehely
- 1⁄2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A spagetti tésztát kifőzzük, leszűrjük. Száraz wokban megpirítjuk a diót, majd durvára törjük
és félretesszük. A wokban felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, hozzáadjuk a szójaszószt és 2 percig forraljuk. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a csilipelyhet és beletesszük a kész spagettit.
Kb. 3 percig együtt pirítjuk majd levesszük a tűzről és megszórjuk a durvára tört dióval és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

