Csillus Lasagneja recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 50dkg liszt
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- annyi vizet tegyünk bele, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen
Töltelék
- 1 kg darált hús
- 3 db paprika
- 3-4 db paradicsom
- 3 fej nagyobb hagyma
- 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- Cayenne bors
- oregánó
- bazsalikom
- majoránna
- 1 dl olaj
- 4dl paradicsomlé
Tetejére
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
- sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, a tojást és a sót hozzáadjuk, végül a vízzel egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Ezután tegyük be a hűtőbe letakarva. A hagymát finomra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Majd a paprikát és paradicsomot 0,5 x ,5cm-re felvágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Utána a darált húst hozzáadjuk, kevés paradicsomlével felöntjük. Ízlés szerint fűszerezzük, és a hús már elkészült hozzáadjuk a felvágott zöld fűszereket. Tűzálló tálat kivajazunk, és zsemle morzsázunk. A tésztát kinyújtjuk 10cm szélesre. Rétegezzük, alulra teszünk egy sor tésztát, majd rá tölteléket és így folytatjuk. Próbáljunk az utolsó tészta rétegnek egy egész nagy tésztát nyújtani ami betakarja az egészet. Majd elkészítjük a basamellt: A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Ezt ráöntjük a rétegezett hozzávalókra. Majd megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 150 fokon. Végül levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük.