Csavaros töltött kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
Töltelék:
- 1 kg csirkecomb filé/mell
- 2 ek friss reszelt gyömbér
- kakukkfű
- rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 kisebb chili
- 2-3 ek zsír
- só
- bors
- 2-3 szál sárgarépa
- 7-8 db nagyobb mangold levél, vagy spenót
- 1 doboz feta sajt
- 1 üveg csemegeuborka
- 3 db kaliforniai paprika ( piros, sárga, zöld)
- mustár
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- szezámmag
Elkészítése:
Először is, a liszttel elkeverem a sót, majd elmorzsolom benne a zsírt. A tejet kéz melegre langyosítom, beleszórom a cukrot és az élesztőt, a tálban a liszt közepébe egy kis mélyedést készítek és beleöntöm az élesztős-cukros keveréket, pár percig hagyom fölfutni. A 2 tojást szétválasztom, a 2 sárgája mehet az élesztős keverékbe, a fehérjéket pedig későbbre eltehetjük. Szép, sima tésztává gyúrom ( jól ki kell gyúrni) és meleg helyre teszem, letakarva bő egy órára.
A csirkehúst – ami lehet melle vagy combja is kis kockákra/ csíkokra vágom. Jól besózom, borsozom majd kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítem és félreteszem. A zsírt egy serpenyőben felhevítem, közben a fokhagymát és a chillit apróra szeletelem, a gyömbért lereszelem és megfuttatom hirtelen a forró zsírban. Hogy ne égjen meg, azonnal rá i dobom a husit, fehéredésig. Szűrős kanállal kiszedem a csirkét, a répát vastagabb csíkokra, batonnet-re szeletelem és beledobom a visszamaradt szaftba, félig megfőzöm benne, majd ezt is kiszedem.
A mangold leveleket sós vízben leforrázom, majd szintén megfuttatom kicsit a husi szaftjában, kiszedem félreteszem.
A paprikákat csíkokra vágom, a csemegeuborkát hosszában félbe és a fetát is vastagabb csíkokra.
A tésztát kinyújtom olyan hosszúságúra, hogy ha felcsavarva a tepsibe kerülne, végig érjen benne. Megkenem bőven mustárral, 1-2 cm-t a szélein kihagyva, majd megszórom zsemlemorzsával. Erre fektetem rá a mangold/spenót leveleket, hogy a mustár széléig teljesen befedje azt. Tekerési iránynak párhuzamosan mehetnek rá a csíkozott zöldségek, a feta, de mielőtt a husi is rákerülne, ütök bele egy tojást, az fogja majd össze. Mehet rá a husi.
Körülbelül két hajtásnyi lesz a kenyér, ne legyen a tekerés se túl laza, se túl szoros. A hajtás alulra kerül, a végeket aláhajtom, csinos kis kenyeret formálok belőle, a tetején pengével vagy éles késsel bevágom egészen a töltelékig 4-5 helyen. 1-2 tojás sárgájával megkenem az egészet, nagy szemű sóval és szezámmal megszórom. 150°C-180°C fok között sütöm készre, körülbelül 40 percig, de nézegetni kell fél óra után.:) Szép aranybarnán lesz kész, a sütőből kivéve konyharuhával terítem le és ráborítok még egy tepsit, az alatt ha kihűlt, teljesen megpuhul, szeletelhető és isteni lesz.:)
Tipp:
Bármivel tölthető, én ezekkel szeretem a legjobban.:) A tetejére kömény is szórható, vagy sajt, bármi. :) Mellé általában házi majonézt kínálok, paradicsomot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »