Citromos linguine recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg olasz linguine tészta
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom héja
- 1,5 dl tejszín
- tengeri só
- őrölt fehér bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék bazsalikomlevél
- 1 teáskanál vaj
- frissen reszelt parmezán
- 2 tk kapribogyó aprítva
Elkészítése:
A tésztát forró, sós vízben felteszem főni.
A zúzott fokhagymát kevés vajon épphogy megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Sózom, borsozom, beledobom az alaposan átöblített, vágott kapribogyót, majd összeforralom. A bazsalikomleveleket összevagdalom, és azt is hozzáadom, majd az egész szószt a leszűrt tésztára öntöm.
Reszelt parmezánnal bőven megszórva már ehetjük is.
Tipp:
Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől, és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.