Citromos linguine

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg olasz linguine tészta
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 1,5 dl tejszín
  • tengeri só
  • őrölt fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál vaj
  • frissen reszelt parmezán
  • 2 tk kapribogyó aprítva

Elkészítése:

A tésztát forró, sós vízben felteszem főni.

A zúzott fokhagymát kevés vajon épphogy megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Sózom, borsozom, beledobom az alaposan átöblített, vágott kapribogyót, majd összeforralom. A bazsalikomleveleket összevagdalom, és azt is hozzáadom, majd az egész szószt a leszűrt tésztára öntöm.

Reszelt parmezánnal bőven megszórva már ehetjük is.

Tipp:

Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől, és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes!