Carbonara spagetti, húsvéti sonkából recept

Hozzávalók:
- 250 g főtt, füstölt sonka, apró kockákra vágva
- 1 fej hagyma lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma átnyomva
- 100 g reszelt sajt
- 200 g főzőtejszín
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só és bors
- 1 ek keményítő
- 1 csomag spagetti tészta
Elkészítése:
Ezt az ételt javaslom, a húsvéti sonka maradékának újrahasznosítására, de bármely más alkalommal is elkészíthető.A főtt, füstölt sonkát, nagyon apróra darabolom, felkockázom.
A lereszelt hagymát, fokhagymát, kevés zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom a sonkát. Nem kell sózni, mert a sonka eleve sós!
A keményítővel, tojással elkevert, tejszínes gomba ízű szószt hozzáadom, rövid főzés után, a sűrűségét a sonka főzésére használt, félretett alaplével állítom be. Ha ez nincs, más hús alaplé, de víz is használható.
Az időközben, forró, sós vízben megfőtt spagettire halmozom, és parmezánt, vagy más sajtot reszelek tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »