Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Carbonara spagetti, húsvéti sonkából recept

Carbonara spagetti, húsvéti sonkából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g főtt, füstölt sonka, apró kockákra vágva
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • 3 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 100 g reszelt sajt
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só és bors
    • 1 ek keményítő
    • 1 csomag spagetti tészta

    Elkészítése:

    Ezt az ételt javaslom, a húsvéti sonka maradékának újrahasznosítására, de bármely más alkalommal is elkészíthető.A főtt, füstölt sonkát, nagyon apróra darabolom, felkockázom.

    A lereszelt hagymát, fokhagymát, kevés zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom a sonkát. Nem kell sózni, mert a sonka eleve sós!

    A keményítővel, tojással elkevert, tejszínes gomba ízű szószt hozzáadom, rövid főzés után, a sűrűségét a sonka főzésére használt, félretett alaplével állítom be. Ha ez nincs, más hús alaplé, de víz is használható.

    Az időközben, forró, sós vízben megfőtt spagettire halmozom, és parmezánt, vagy más sajtot reszelek tetejére.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá