Carbonara, ahogy én készítem recept
Hozzávalók:
- 15 dkg bacon szalonna
- 15 dkg sonka
- 4 dl főzőtejszín
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 15 dkg parmezán
- 1 csomag spagetti tészta
Elkészítése:
Az apróra vágott bacont, vagy császárszalonnát és a sonkát, a vajon ropogósra pirítom. A tojásokat felverem, hozzákeverem a lereszelt parmezán sajtot és a tejszínt.
Fűszerezem, a sóval óvatosan, mert a császárszalonna is sós.
Belekeverem a megpirított szalonnát és bacont, majd a meleg, leszűrt tésztával, gyorsan összekeverjük, így a tojások megfőnek benne. Tálalásnál reszelhetünk rá parmezánt, vagy trappista sajtot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

