Carbonara, ahogy én készítem

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Carbonara, ahogy én készítem

Hozzávalók:

  • 15 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg sonka
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 15 dkg parmezán
  • 1 csomag spagetti tészta

Elkészítése:

Az apróra vágott bacont, vagy császárszalonnát és a sonkát, a vajon ropogósra pirítom. A tojásokat felverem, hozzákeverem a lereszelt parmezán sajtot és a tejszínt.

Fűszerezem, a sóval óvatosan, mert a császárszalonna is sós.

Belekeverem a megpirított szalonnát és bacont, majd a meleg, leszűrt tésztával, gyorsan összekeverjük, így a tojások megfőnek benne. Tálalásnál reszelhetünk rá parmezánt, vagy trappista sajtot is.