Calzone teljeskiőrlésű lisztből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek olivaolaj
- 1 ek bazsalikom
- só
- élesztő
- 1 és 1/2 dl tej
- 1 kiskanál nádcukor
- 2 szem paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 10 dkg olívabogyó
- 15 dkg szalámi
- 1/2 mozzarella sajt
- bazsalikom
- oregano
- reszelt sajt
Elkészítése: A lisztet átszitálom egy tálban, majd egy kis edényben meglangyosítok tejet, bele a cukor és 1 kiskanál liszt, ezt elkeverem és bele morzsolom az élesztőt. Amint felfut, hozzáadom a bazsalikomos, sós liszthez, a maradék langyos tejjel megdagasztom és hagyom kelni fél órát. Tetejét kis olíva olajjal megkenem.
Kinyújtom és felére pizzaszerűen ráteszem az alapot (A paradicsomot meghámozom és kicsit megfuttatom a fűszerekkel kis lángon. Amikor összeesett, akkor sózzuk, borsozzuk és mehet a tésztára), a többi feltétet és végül a sajtokat. Az üres felét ráborítom és villával a szélét összenyomkodom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »