Calzone, avagy töltött pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- só
- 2 ek olívaolaj
- langyos víz
- 1 csomag gyorsélesztő
A töltelékhez:
- paradicsomszósz
- újhagyma
- kápiapaprika
- mozzarellasajt
- sonka
- bazsalikomlevél
- fekete olívabogyó
Elkészítése:
A tésztát bedagasztjuk, és fél órán át kelesztjük. Az újhagymát, a paprikát és a mozzarella sajtot felszeleteljük. A megkelt tésztát ketté osztjuk, majd sodrófával kerek lapot formázunk belőle.
Megkenjük paradicsomszósszal, belefektetjük a főtt sonkát, rátesszük a hagymát, paprikát, sajtot, bazsalikomot és a félbevágott olívabogyót. Félbehajtjuk a tésztát, majd a széleit ügyes mozdulatokkal behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.
Előmelegített sütőben 200 fokon rövid, 12 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényes legyen. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Nagyon szeretjük a töltött tésztákat, mert laktató 2 főre készült a recept.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »