Calzone, avagy töltött pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- só
- 2 ek olívaolaj
- langyos víz
- 1 csomag gyorsélesztő
A töltelékhez:
- paradicsomszósz
- újhagyma
- kápiapaprika
- mozzarellasajt
- sonka
- bazsalikomlevél
- fekete olívabogyó
Elkészítése:
A tésztát bedagasztjuk, és fél órán át kelesztjük. Az újhagymát, a paprikát és a mozzarella sajtot felszeleteljük. A megkelt tésztát ketté osztjuk, majd sodrófával kerek lapot formázunk belőle.
Megkenjük paradicsomszósszal, belefektetjük a főtt sonkát, rátesszük a hagymát, paprikát, sajtot, bazsalikomot és a félbevágott olívabogyót. Félbehajtjuk a tésztát, majd a széleit ügyes mozdulatokkal behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.
Előmelegített sütőben 200 fokon rövid, 12 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényes legyen. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Nagyon szeretjük a töltött tésztákat, mert laktató 2 főre készült a recept.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

