Burgonyás nokedli – Gnocchi di patate recept

Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt áttört burgonya
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
Az áttört burgonyát egy gyúródeszkára borítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrjuk, majd bő lisztes deszkán levágunk egy ujjnyi vastag szeletet belőle és hosszú vékony kolbász formára formázzuk. Éles késsel 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle. Így járunk el a többi tésztával is.
A kész nokedliket egyenként sajtreszelőre nyomkodjuk, hogy recés legyen, mert így megtapad rajza a szósz. Forró sós vízben főzzük ki, addig amíg fel nem jön a víz felszínére.
Én bolognai szósszal szoktam, de lehet egyszerűen vajjal összekeverni, vagy olíva olajjal és parmezán sajttal.
Tipp:
Tudom, hogy egyenként idő igényes, de hamarabb megvan mint gondolnánk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »