Burgonyás lángos recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 közepes főtt burgonya
- 1 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 1 mk cukor
- 1 púpos tk só
Sütéshez:
- 3 dl étolaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, villával vagy krumplinyomóval áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lisztet szitáljuk át, majd kissé melegítsük meg.
1 dl tejet langyosítsunk meg. Morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg a cukorral és hagyjuk felfutni.
A kihűlt tört burgonyát dolgozzuk el a liszttel, a sóval, a felfutott élesztővel és a maradék tejjel. Alaposan dagasszuk ki, sok levegőt dolgozzunk bele. Amikor szép fényes és sima a tészta, tegyük egy liszttel enyhén megszórt tálba és letakarva, meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és vágjuk egyforma darabokra (kb. fél tenyérnyi).
(Ebből a mennyiségből 3 óriási lángos készült.)
Olajos kézzel cipóvá formáljuk a tésztaadagokat és még negyed órát hagyjuk pihenni.
A tésztát olajos kézzel húzzuk laposra és bő, forró olajban mindkét oldalát süssük szép világosra úgy, hogy először a lángos alsó fele kerüljön az olajba és fedjük le az edényt, majd fordítás után már fedő nélkül süssük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »