Burgonyás lángos recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 közepes főtt burgonya
- 1 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 1 mk cukor
- 1 púpos tk só
Sütéshez:
- 3 dl étolaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, villával vagy krumplinyomóval áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lisztet szitáljuk át, majd kissé melegítsük meg.
1 dl tejet langyosítsunk meg. Morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg a cukorral és hagyjuk felfutni.
A kihűlt tört burgonyát dolgozzuk el a liszttel, a sóval, a felfutott élesztővel és a maradék tejjel. Alaposan dagasszuk ki, sok levegőt dolgozzunk bele. Amikor szép fényes és sima a tészta, tegyük egy liszttel enyhén megszórt tálba és letakarva, meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és vágjuk egyforma darabokra (kb. fél tenyérnyi).
(Ebből a mennyiségből 3 óriási lángos készült.)
Olajos kézzel cipóvá formáljuk a tésztaadagokat és még negyed órát hagyjuk pihenni.
A tésztát olajos kézzel húzzuk laposra és bő, forró olajban mindkét oldalát süssük szép világosra úgy, hogy először a lángos alsó fele kerüljön az olajba és fedjük le az edényt, majd fordítás után már fedő nélkül süssük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


