Burgonyás lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 gramm liszt
- 2-3 burgonya
- ízlés szerint só
- 2-3 evőkanál tejföl
- 2 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 1 bögre tej
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom a cukros langyos tejben. A burgonyát megfőzöm sós vízben kockára vágva, majd burgonyanyomón áttöröm.
A lisztet, a burgonyát,a tejfölt hozzáadom a felfuttatott élesztőhöz és ízlés szerint sózom.
Jól összedolgozom és kelesztőtálban félóra alatt a kétszeresére kelesztem. Ezt követően kinyújtom és nagyobb korongokat vágok ki belőle, széthúzom és bő forró olajban, mély serpenyőben mindkét oldalát forgatva készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »