Burgonyás lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál burgonya pehely
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a burgonya pelyhet és a sót, majd összekeverem a kezemmel.
Az élesztőt és a cukrot 2dl langyos vízzel felfuttatom.
A lisztbe öntöm.
Majd dagasztáskor annyi langyos vizet adok még hozzá, amennyit felvesz és a tészta már elválik a kezemtől.
Miután megkelt olajos kézzel kb. 11-12 cipót szaggatok egy enyhén olajozott tálcára..
Ezután még kel egy kis ideig és forró olajba nyújtom.
Amennyiben nem szeretnénk azonnal elkészíteni az összest hűtőszekrényben másnapig eláll,így ha frissen szeretnénk készíteni egy alkalommal csak kiveszünk egy cipót a hűtőből és már süthetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »