Burgonyás lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál burgonya pehely
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a burgonya pelyhet és a sót, majd összekeverem a kezemmel.
Az élesztőt és a cukrot 2dl langyos vízzel felfuttatom.
A lisztbe öntöm.
Majd dagasztáskor annyi langyos vizet adok még hozzá, amennyit felvesz és a tészta már elválik a kezemtől.
Miután megkelt olajos kézzel kb. 11-12 cipót szaggatok egy enyhén olajozott tálcára..
Ezután még kel egy kis ideig és forró olajba nyújtom.
Amennyiben nem szeretnénk azonnal elkészíteni az összest hűtőszekrényben másnapig eláll,így ha frissen szeretnénk készíteni egy alkalommal csak kiveszünk egy cipót a hűtőből és már süthetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

