Burgonyás lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál burgonya pehely
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a burgonya pelyhet és a sót, majd összekeverem a kezemmel.
Az élesztőt és a cukrot 2dl langyos vízzel felfuttatom.
A lisztbe öntöm.
Majd dagasztáskor annyi langyos vizet adok még hozzá, amennyit felvesz és a tészta már elválik a kezemtől.
Miután megkelt olajos kézzel kb. 11-12 cipót szaggatok egy enyhén olajozott tálcára..
Ezután még kel egy kis ideig és forró olajba nyújtom.
Amennyiben nem szeretnénk azonnal elkészíteni az összest hűtőszekrényben másnapig eláll,így ha frissen szeretnénk készíteni egy alkalommal csak kiveszünk egy cipót a hűtőből és már süthetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »